Poštolka pestrá

Falco sparverius / American kestrel

iucn-LC2

Řád: sokoli
Čeleď: sokolovití
Výskyt: Severní a Jižní Amerika
Biotop: od pouští až po horské louky

Potrava: hmyz a menší obratlovci
Rozměry: rozpětí křídel 51–61 cm
Hmotnost: 80–165 g
Rozmnožování: 3–7 vajec
Délka života: 5 let

 

Zajímavosti:

  • U nás v zoo si můžete vyzkoušet s touto poštolkou (a dalšími druhy) práci sokolníka.
  • Loví často tak, že se vznášejí na jednom místě a sledují krajinu pod sebou.
  • Dokáží se dobře přizpůsobit prostředí včetně toho městského. Jediné, co potřebují, je dostatek oevřených míst pro lov.
  • Samci mají na rozdíl od samic šedomodrá křídla.

Staňte se sponzory či adoptivními rodiči poštolek pestrých a podpořte jejich úspěšný chov v Zooparku Zájezd! Také si můžete vyzkoušet, jaké to je být na hodinu opravdovým sokolníkem!

 

 

Projekt Lexikon zvířat byl realizován ve spolupráci se Středočeským krajem a spolufinancován z fondu pro Environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu.

Středočeský-kraj-Logo