Papoušek horský

Polytelis anthopeplus / Regent parrot or Rock pebbler

iucn-LC2

Řád: papoušci
Čeleď: papouškovití
Výskyt: jižní Austrálie
Biotop: řídké lesy, savany

Potrava: semena a další části rostlin
Rozměry: délka: 42 cm
Hmotnost: 165-170 cm
Rozmnožování: 4–6 vajec
Délka života: 10–15 let

 

Zajímavosti:

  • Je považován za nejlepšího a nejrychlejšího letce v Austrálii.
  • Dospělý samec je převážně olivově žlutý, křídelní letky a ocas má tmavě modrý. Oproti tomu samice je převážně tmavě zelená. Mláďata jsou vždy zbarvená jako samice.
  • Jedná se o otužilé papoušky. Bez problémů mohou být po celý rok ve venkovní voliéře, podmínkou je jen suché závětří.

Staňte se sponzory či adoptivními rodiči papoušků horských a podpořte jejich úspěšný chov v Zooparku Zájezd!

 

 

Projekt Lexikon zvířat byl realizován ve spolupráci se Středočeským krajem a spolufinancován z fondu pro Environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu.

Středočeský-kraj-Logo