Kraska červenozobá

Urocissa erythrorhyncha /  Red-billed blue magpie

iucn-LC2

Řád: pěvci
Čeleď: krkavcovití
Výskyt: východní Asie
Biotop: lesy

Potrava: bezobratlí, drobní obratlovci, semena
Rozměry: délka: 65–68 cm
Hmotnost: 106–192 g
Rozmnožování: 3–5 vajec
Délka života: 15 let

 

Zajímavosti:

  • Krasky jsou příbuzné s našimi krkavcovitými ptáky: vránami, strakami, sojkami a havrany.
  • Jsou chytré a vynalézavé.
  • Jsou téměř všežravci, i když jí hlavně živočišné bílkoviny.
  • Dokáží napodobovat zvuky jiných ptáků.
  • Roste jejich obliba u soukromých chovatelů. Rozmnožování ale není nejjednodušší.

Staňte se sponzory či adoptivními rodiči krasek a podpořte jejich úspěšný chov v Zooparku Zájezd!

 

Projekt Lexikon zvířat byl realizován ve spolupráci se Středočeským krajem a spolufinancován z fondu pro Environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu.

Středočeský-kraj-Logo