Klokan Bennettův

Macropus rufogriseus fruticus / Red-necked wallaby or Bennett’s Wallaby

iucn-LC2

Řád: dvojitozubce
Čeleď: klokanovití
Výskyt: Austrálie
Biotop: travnatá, otevřená krajina

Potrava: trávy, výhonky a okus
Rozměry: délka: 120–170 cm
Hmotnost: 12–27 kg
Rozmnožování: 1 mládě
Délka života: 12–15 let

 

Zajímavosti:

  • Jedná se o poddruh klokana rudokrkého.
  • Je otužilý a snáší dobře zimy.
  • Klokani jsou vačnatci, což znamená, že má samice na břiše vak, do kterého se po narození přesouvá velmi nevyvinuté mládě. To je holé, slepé a schází mu zadní končetiny. Ve vaku zůstává několik měsíců, dokud se nedovyvine.
  • Nedokáže pohybovat nezávisle svýma nohama, takže musí poskakovat. Také neumí chodit pozpátku.
  • V pohybu mu pomáhá mohutný ocas.

Staňte se sponzory či adoptivními rodiči klokanů a podpořte jejich úspěšný chov v Zooparku Zájezd!

 

 

Projekt Lexikon zvířat byl realizován ve spolupráci se Středočeským krajem a spolufinancován z fondu pro Environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu.

Středočeský-kraj-Logo