Holoubek diamantový

Geopelia cuneata / Diamond dove

iucn-LC2

Řád: měkkozobí
Čeleď: holubovití
Výskyt: Austrálie
Biotop: řídké lesy a polopouště

Potrava: semena rostlin
Rozměry: délka: 19–21 cm
Hmotnost: 30–50 g
Rozmnožování: 2 vejce
Délka života: 3–5 let

 

Zajímavosti:

  • Jedná se o nejrozšířenější druh holoubka v soukromých chovech.
  • Rád se vyhřívá na přímém slunci, v přírodě vyhledává místa s teplotou až 70°C.
  • Pohlaví lze rozeznat podle okruží kolem očí. Samec ho má větší a červenější, samice oranžové.
  • Samci se poznají také podle typického vrkání.

Staňte se sponzory či adoptivními rodiči holobků diamantových a podpořte jejich úspěšný chov v Zooparku Zájezd!

 

Projekt Lexikon zvířat byl realizován ve spolupráci se Středočeským krajem a spolufinancován z fondu pro Environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu.

Středočeský-kraj-Logo