Alexandr malý

Psittacula krameri / The rose-ringed parakeet

iucn-LC2

Řád: papoušci
Čeleď: papouškovití
Výskyt: střední Afrika a Indie, často i Evropa
Biotop: otevřené lesy a polopouště

Potrava: semena, plody stromů, bobule
Rozměry: délka těla: 40–43 cm
Hmotnost: 140 g
Rozmnožování: 3–5 vajec
Délka života: 20 let

 

Zajímavosti:

  • Alexandři žijí společensky v hejnech.
  • Jedná se o velmi přizpůsobivý druh. V Evropě jich je v přírodě okolo 50 tisíc, část jsou uprchlíci z domácích chovů. K potkání bývají v městských parcích.
  • Přírodní zbarvení je zelené, samci mají červorůžový proužek kolem krku. V chovech jsou modří, žlutí, bílí a šedí.

Staňte se sponzory či adoptivními rodiči alexandrů a podpořte jejich úspěšný chov v Zooparku Zájezd!

 

 

Projekt Lexikon zvířat byl realizován ve spolupráci se Středočeským krajem a spolufinancován z fondu pro Environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu.

Středočeský-kraj-Logo